Puerto Rico -16

 
I början av mars packade jag och Cläjs väskorna och satte kursen mot Karibien och Puerto Rico. Något som var lite märkligt var att vårt avresedatum blev precis på dagen ett år efter att vi först började prata om att åka till Karibien. Claes var förbi hos mig och spelade bingolotto en söndagkväll i mars i fjol då det lottades ut en massa Karibien-resor och det var då vi lite skämtsamt började surra om att vi borde dra till Karibien. Första stoppet blev dock en mat-paus på Arlanda.
 
 
SKOJAS inte vad gott det var med burgare (och ÖL!) efter nio veckors diet!!!
 
 
 
Skulle kolla om vi var framme snart och möttes av denna bild :o
 
 
 
På flygplatsen hämtade vi ut en hyrbil och eftersom min youngster till pojkvän är under 25 var det jag som fick ratta bilen. Puerto Rico har USA:s enda regnskog (El Yunque) och första dagen skulle vi utforska regnskogen -  ett äventyr vi sent skulle glömma. Till en början var det jättevackert. Kändes som i Djungelboken med en enorm grönska, vacker natur och slående vackra vattenfall.
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi tog några pauser för att beundra naturen och bada under vattenfallen. Men terrängen blev tuffare och tuffare (läs: bergsklättring, svinga sig i lianer, ta sig över forsar och nedför stup). Jag har berättat den här historien så många gånger så jag delar bara Facebook-inlägget som sammanfattar det hela rätt bra:
 
 
 
Bill och Bull innan mörkret
 
 
 
 
 
Nåväl, vi fick någonting att hänga upp på kylskåpet och en historia att berätta för barnbarnen iallafall. :D
 
 
 
Resten av semestern tog vi det bara väldigt lugnt, shoppade, åt gott och återhämtade oss.
 
 
Vi hängde på stranden ett par dagar.
 
 
 
 
CHEESECAKE FACTORY!!!! :D:D:D:D
 
 
Vi provade på lite lokal mat, bl.a. Mofongos.
 
 
 
Sedan har vi hunnit med att utforska gamla San Juan - en riktigt vacker stad med färggglada hus, kullersten överallt, karibisk musik från vartenda gatuhörn - en gammal stad med en fascinerande historia.
 

 
 
Det har, äventyret till trots, varit en riktigt bra semester och det var faktiskt skönt att komma hem till rutinerna igen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback