Puerto Rico -16

 
I början av mars packade jag och Cläjs väskorna och satte kursen mot Karibien och Puerto Rico. Något som var lite märkligt var att vårt avresedatum blev precis på dagen ett år efter att vi först började prata om att åka till Karibien. Claes var förbi hos mig och spelade bingolotto en söndagkväll i mars i fjol då det lottades ut en massa Karibien-resor och det var då vi lite skämtsamt började surra om att vi borde dra till Karibien. Första stoppet blev dock en mat-paus på Arlanda.
 
 
SKOJAS inte vad gott det var med burgare (och ÖL!) efter nio veckors diet!!!
 
 
 
Skulle kolla om vi var framme snart och möttes av denna bild :o
 
 
 
På flygplatsen hämtade vi ut en hyrbil och eftersom min youngster till pojkvän är under 25 var det jag som fick ratta bilen. Puerto Rico har USA:s enda regnskog (El Yunque) och första dagen skulle vi utforska regnskogen -  ett äventyr vi sent skulle glömma. Till en början var det jättevackert. Kändes som i Djungelboken med en enorm grönska, vacker natur och slående vackra vattenfall.
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi tog några pauser för att beundra naturen och bada under vattenfallen. Men terrängen blev tuffare och tuffare (läs: bergsklättring, svinga sig i lianer, ta sig över forsar och nedför stup). Jag har berättat den här historien så många gånger så jag delar bara Facebook-inlägget som sammanfattar det hela rätt bra:
 
 
 
Bill och Bull innan mörkret
 
 
 
 
 
Nåväl, vi fick någonting att hänga upp på kylskåpet och en historia att berätta för barnbarnen iallafall. :D
 
 
 
Resten av semestern tog vi det bara väldigt lugnt, shoppade, åt gott och återhämtade oss.
 
 
Vi hängde på stranden ett par dagar.
 
 
 
 
CHEESECAKE FACTORY!!!! :D:D:D:D
 
 
Vi provade på lite lokal mat, bl.a. Mofongos.
 
 
 
Sedan har vi hunnit med att utforska gamla San Juan - en riktigt vacker stad med färggglada hus, kullersten överallt, karibisk musik från vartenda gatuhörn - en gammal stad med en fascinerande historia.
 

 
 
Det har, äventyret till trots, varit en riktigt bra semester och det var faktiskt skönt att komma hem till rutinerna igen.

Jan-feb 2016

Första helgen 2016 åkte jag ner till Göteborg för att hälsa på Helena och brorsan. Vi var kulturella av oss och besökte Göteborgs stadsmuseum där de hade en utställning om Göteborgs musikliv och en superintressant utställning om rasbiologi.
 
Brorsan och Helena på musikutställning
 
 
 
Sedan drog vi, som vanligt när jag är på besök i Göteborg, ut och åt indiskt.
 
 
 
Fredagskvällarna i januari-februari spenderades på gymmet, då vi implementerat fredagsmarklyft med efterförljande fredagsbiff i våra rutiner. Supertrevlig tradition!
 
 
 
Claes tog med mig och såg Grotesco på kulturens hus en torsdagskväll, superkul att se dem live. Utomhus började det ljusna och ett tag var det jättefina soluppgångar när jag var ute på morgonrundorna med Svante på isen.
 
Rätt fint att rasta lillskiten när det ser ut såhär
 
 
 
Jag köpte ett GuitarHero och en helg nördade vi till det riktigt ordentligt. Så jäkla kul, men jag är faktiskt riktigt jäkla kass!
 
Claes briljerar, när jag spelar buar bara publiken :(
 
 
 
Förra helgen körde vi upp till Gällivare för att hänga med familjen och hinna träffa Helena och David som också var upp på besök.
 
Vi körde genom ett supervackert vinterlandskap.
 

 
I Lansjärv sålde de gamla chips
 
 
 
Jag och Claes hade matchande rentröjor
 
 
 
På söndagen åkte vi upp till Jukkasjärvi för att kika på Ishotellet. Det var häftigt att se och jag kan inte fatta att jag aldrig varit dit tidigare när jag har bott så pass nära. Liksom ett helt hotell byggt av snö och is, med helt fantastiska snö- och isskulpturer.
 
 
 
 
 
 
 
Annars har det varit ett par lugna månader för mig, där veckorna mest har bestått av jobb och träning. Jag har testat på det här med spinning för första gången och faktiskt lärt mig att gilla det, börjat spela innebandy och börjat bli lite varmare i kläderna på nya jobbet. Helgerna har mest ägnats åt att ta igen mig.
 
Standardhelg :D
 
 
Snapchat-selfie från jobbet