Myslördag

Har haft en skön helg; första gången på hela sommaren som jag och min gubbe varit helt lediga samtidigt. Utan att vara sjuka då, alltså. =) Det var en såndär mysig pissregna-hela-dagen-stanna-inne-gymmet-är-stängt-höstlördag.

Vi åkte ut till storheden och handlade, spelade kort, drack te, hämtade lite god mat och kikade film. Kanon!

Bästaste lördagsmiddagen.Jag vart kanonnöjd med min Sushibar-mix, medan Jonas vart nöjd över sitt Suprememål. =)

Min post

Kom tillbaka till Luleå och öppnade brevlådan.SMOCKfullt!

... borde ha satt upp en "Ingen reklam, tack"-lapp på brevlådan innan jag for hem över sommaren, men det är lätt att vara efterklok. Tänk så mkt träd som gått till spillo i onödan...

Ironoskt nog gav brevbäraren upp med sitt smocka-Julias-brevlåda-proppfull-projekt denna vecka. Hade reklam från vecka 24 till vecka 34 därinne, så denna veckas rabatterbjudanden missade jag.
Det blev en redig hög att slänga i pappersinsamlingen.

... Jupp, jag är miljömedveten och källsorterar, gör ni det? ;P

Snart så...

18 min kvar på mitt semestervikariat.
Känns...

... bra. Tror jag.

Afrikansk fotbollsplan

Fortsätter lägga ut lite bilder från min ensamsemester i Afrika. Denna bild är inte spec bra pga sandstorm och stora avstånd, men den känns så himla afrikansk på ngt skumt vis. :P Iallafall; pojkar som spelar fotboll i ett bostadsområde.


... Yup. Dendär fyrkantiga mojängen som ungen står o drar i ska föreställa ett fotbollsmål...

Fredagkväll

Har haft Alexander på besök och vi har kikat Desperate Housewives. Nu sitter vi här, sådär lagomt roliga på varsitt håll, bakom varsin dator i telefon och lyssnar samma låt på Spotify.

Ensamparty var det,

Enjoy


Efter en sömnlös natt...

Mot Auschwitz!


En shopaholics bekännelser

Det blev en lugn helg för min del. Min gubbe har legat hemma ohc varit sjuk så vi har mest legat i soffan och kikat film. Mys. :)Eftersom jag läst typ hur många Sophie Kinsella böcker som helst har jag längtat efter Shopaholicfilmen, så det var en av filmerna vi passade på att se. Visst, den var rolig. Men som det brukar vara när man ser filmen gjord på en bok man gillar så motsvarade den inte riktigt förväntningarna. Jag trodde den skulle utspela sig i London, men det visade sig vara en amerikaniserad variant som byggde mest på den första shopaholicboken (En shopaholics bekännelser) och boken en shopaholic i New York.

Det var alltså ett hopkok av shopaholicböckerna. Men den var faktiskt rolig. Se den om ni vill se en lättsam film att skratta lite åt. :)

Våran antifika

Efter min korta arbetsdag bar det av till gymmet för ett snabbpass; joggade lite och körde axlar. Skönt!

Sedan träffade jag Alexander för att ta en "antifika". Vi båda var så less på att det enda som finns att göra i den här hålan är att gå och fika. Så, för att citera min gode vän Alexander, tog vi en antifika för att "manifestera mot fikakulturen". Det enda vettiga vi kom på att göra var att ta en promenad. Så vi tog en långpromenad på 1 min á 250 meter innan vi vände och gick hem till honom igen, slagna av regnet.

That's it, gott folk. Känner mig slagen. Ska man umgås måste man fika.

- Fika, någon?


Bara för att jag säger att jag är ledig...

Ok. Jag ska ALDRIG mer skriva att jag är helgledig. Hade iaf tur som var uppe tidigt i morse så jag var vaken och vid liv när jag ringdes ut och förväntades infinna mig på nybyggaren inom 20 min.

Jobbar visserligen bara 3 timmar idag och pengar behövs ju alltid. ;)

33 min kvar...

Sitter på jobbet nu. Bestämt mig för att friskvårda och skippa rasten, så jag har 33 min kvar till helgledighet. SKÖNT! :D

Snobbentandborstset med sparkle ;)

Vi hade HELT slut med tandkräm hemma igår.

Plötsligt var det inte så dumt att jag lyckades tjata till mig ett snobbentandborstset när vi var på Rusta. ;)


Yup, tandkrämen smakar bubblegum, är rosa och glittrar. ;)

Henna

Jag gjorde henna på armen och på båda benen när jag var i Sudan.


Ben.


Arm.

Är såhär i efterhand glad över att jag inte gjorde som brorsan och gjorde
traditionell sudanesisk henna. Vet inte varför, men de tycker det är snyggt att göra fingertopparna helt svarta, liksom som om man har varit och kliat sig där bak...

Olika matvanor

Min gubbe äter som en häst. På riktigt. See for yourselves! (Sorry Jonas :P)

Min frukost:

Macka med stekt ägg, tomat och sallad och fil med blåbär.

Min gubbes frukost:

200 g hamburgare med dressing, sallad, tomat o lök i friscobröd, juice och sen morgonkaffet på det.

Är detta normalt?

Frisörbesök med shish tawook

Har ju tidigare berättat om min fascination för sudanesisk shish tawook. Var faktiskt så sugen så de fick åka och hämta en till mig när jag var hos frissan (som nog tyckte jag var lite skum).Med shish tawook i magen blir man glad hela dagen;


Eftersom frisörskan inte förstod engelska och jag inte kan göra mig förstådd på arabiska gjorde hon nog lite som hon ville. Såhär såg jag ut när det hela var klart:Jupp, detdär glansiga i fejjat är svett. Var faktiskt över 45 grader och acn sög!

Trött som en gnu

Hade en trevlig ledig dag igår; fika med mami, grillning, goda drinkar, sommar, sol och värme.

Kvällen avslutades med en sväng förbi onsdagspuben på Nex och jag kom inte i säng förrän efter klockan 04. Var därför sådär lagomt glad över att bli väckt kl 07 och bli utringd på jobb.

22 minuter kvar här på jobbet nu, sedan har jag en del sömn att ta igen.

Livet är allt bra härligt ibland.

Bilkö i Khartoum

Fortsätter att visa lite bilder från min Afrikatripp.Fotat genom bilrutan, men en åsna i bilkön mitt i rusningstrafiken var en vanlig syn i Sudan.

Mirakel sker...

Nej, grisar flyger inte, fjärrkontrollen kommer fortfarande inte tvärs över rummet när man är för lat för att gå och hämta den och telefonen slutar inte att vara tyst hela dagen för att sedan ringa precis när du gått på toaletten. Nej, det är större än så.

Gott folk, vänner och ovänner - nu är det såhär!

Jag har skaffat Facebook.

Vet fortfarande inte riktigt vad det är för något och vad det har för funktion annat än att fungera som ett slags offentligt brottsregister.

Får se om jag diggar eller ej.